KREATIVE SINGULARITETER

-  SKYD GENVEJ TIL DIT INDRE GENI MED EN SYMFONI AF DET DU KAN LI'

KREATIVE SINGULARITETER

-  SKYD GENVEJ TIL DIT INDRE GENI MED EN SYMFONI AF DET DU KAN LI'


Ifølge kreativitetsforskningen handler kreativitet i praksis ofte om at lave synteser og forme nye hybrider ud af det materiale, der allerede findes i verden. Det betyder, at du ikke nødvendigvis skal kunne opfinde den dybe tallerken for at være skabende. Men du skal kunne kombinere hidtil ikke forbundne former til et nyt hele. 


Processen kræver en særlig form for ‘rock and roll’ attitude, hvor du hiver ned fra hylderne, som du lyster, og forholder dig grænseløst og laissez-faire-agtigt til tidens idealer og konventioner, indenfor det felt du arbejder. Eller med den engelske superstjerne Elvis Costellos ord; “Det er sådan, rock and roll fungerer. Du tager små stykker af noget, der begejstrer dig, og laver et helt nyt stykke legetøj.” Eller med Steve Jobs ord da han tilbage i halvfemserne beskriver det mindset, der førte frem til Apples succes; “Ultimately it comes down to taste. It comes down to trying to expose yourself to the best things that humans have done. And then try to bring those things into what you are doing. Picasso had a saying: Good artists copy. Great artists steal. And we have always been shameless about stealing great ideas (Jobs, 1996).”


På vores kursus “Kreative singulariteter” vil du lære om det psykologiske grundlag for ovenstående ‘rock and roll’ mindset, og du vil lære en effektiv metode til at nå frem til dit indre geni ved at kombinere og sætte ting sammen, du godt kan lide.


På dette kursus vil du lære at stole på din indre fornemmelse for tingene, frem for at lefle for alt for mange ydre perspektiver. Dit indre geni danser ikke efter den gode smags pibe. Det er langt mere rebelsk, end hvad du muligvis går og tror. Kun ved at være tro overfor dig selv og det du elsker, og ved at gå linen ud, kan du finde ind til det, som er ægte for dig og derfor også føles ægte for andre.  


Formålet er at hjælpe dig med at blive bedre til at lege og dyrke grænsekrydsningerne mellem tingene og det, der afviger fra standarderne. På dette kursus vil du lære ikke kun at kopiere andre men at sætte tingene sammen på nye måder og derved skabe nye og banebrydende kreative singulariteter. At lave nye og anderledes kreationer i mellemrummene mellem kategorierne.


MÅLGRUPPE

Dette kursus henvender sig til alle, der ønsker at blive bedre til at få originale kreative ideer og skabe unikke kreative og kunstneriske værker. 


INDHOLD

Vores kursus “Kreative singulariteter” indeholder:


  • Hvad er originalitet?
  • En kop te med doughnut
  • Følelsen af skriveblokering 
  • En verden af forskellighed og mangfoldighed er en smuk verden
  • Følelsen af svimmelhed
  • En verden af lighed og forbundethed er en smuk verden
  • Den kreative singularitet - gal eller genial? 
  • Eksempler: Maggie Rogers - Bjarke Ingels - Nirvana - Avicii - Brian Eno - James Francis Cameron
  • Afklar dine kreative og kunstneriske præferencer
  • Skab et værk, der kombinerer dine likes 


Der veksles mellem oplæg fra underviser, diskussioner og praktiske øvelser


VARIGHED

Kurset kan med fordel tilrettelægges som kursus eller temadage af 1-2 dages varighed men kan også laves som ½-dags kursus eller som 3 timers foredrag.


Kurset kan afholdes på dansk eller engelsk og tilbydes også som webinar.

KURSUSUNDERVISER

Troels Boberg > 

UDTALELSER FRA TIDLIGERE KURSISTER

“Jeg synes det har været et af de bedste kurser jeg har haft. Med en underviser der var velforberedt.”


Master of Arts student

RMC 2016

“Just loved the course with Troels. Hope it's happing again!” 


Master of Arts student

RMC 2016

“Troels Boberg is a very ambitious, competent, well prepared and very friendly person which is definitely an enrichment to this wonderful institution.”


Philipp Rumsch

Bachelor Music Performance - RMC, 2017

UDDYBENDE OM KURSET

STORE GENIER ER ALKYMISTER

Vores kursus "Kreative singulariteter” handler om hvordan du bliver bedre til at finde ind til det der er dit – på en naturlig måde. Problemet er, at hvis vi som kreative tænker for meget over, at vi gerne vil være unikke, risikerer vi, at det modsatte sker, og vi bliver handlingslammende. Så tør vi ikke lade os inspirere af vores omgivelser af frygt for at komme til at kopiere dem. Vi vender os væk fra verden og hinanden. Men geniale kreative ideer og stor kunst skabes ikke i et tomrum. Stor kunst skabes i et inferno af alle mulige og umulige ideer, der hvirvler rundt mellem hinanden og befrugter hinanden. Den kreative sjæl er sjældent som en minearbejder, der udvikler nye grundstoffer fra bunden af. Han eller hun er oftere en alkymist, der sætter allerede eksisterende ting sammen og får dem til at forbinde sig på nye og værdifulde måder. 

DEN FRUGTBARE KONFLIKT

Du vil næsten altid være på rette spor med din skabende proces, hvis du har fat i en konflikt mellem flere forskellige ting, du godt kan lide, og/eller som du gerne vil have skal være en del af dit færdige værk. Som den danske arkitekt Bjarke Ingels siger: 


“Det er, når du opdager en konflikt eller et dilemma, at du har fat i noget. Derfra kan processen sættes i gang.” 


Konflikten er ikke nødvendigvis en negativ konflikt. Ofte er det glæden ved de forskellige ting og lysten til at sætte tingene sammen, der fungerer som en drivkraft, og som fordrer, at modsætninger kan mødes og forbindes på nye måder. At du både kan lide folkemusik og urbanmusik. At du både har lyst til at bygge en parkeringskælder og en park med grønne oaser.


GLÆDEN VED AT BLANDE TINGENE SAMMEN

Som mennesker lever vi i en verden af regler, der altid handler om, hvor vigtigt det er at holde ting adskilt fra hinanden. Cyklen hører til på cykelstien – ikke på kørebanen. Bøgerne hører til i bogreolen - ikke i køleskabet. Affaldet hører til i skraldespanden - ikke i tørretumbleren. Alting har sin plads, og det er vigtigt for os, at der er orden i tingene. Uden regler og orden overvældes vi af frygt for kaos. 


Men når vi arbejder kreativt, er det den modsatte virkelighed, vi åbner op for. Et barns første impuls, når det ser nogle nye klumper modellervoks med forskellige farver, er at begynde at blande dem sammen. Måske ikke lige med det samme. Men efterhånden sker det uundgåelige. Modellervoksen blandes sammen og bliver mere og mere grå, og til sidst forsvinder glæden og lysten til at lege. Men det var sjovt, så længe det varede. Så længe barnet kunne lege med tingene og blande farverne sammen. 

“I perioder, hvor jeg har følt mig uinspireret og uengageret har Troels givet mig værktøjer til, at lære at komme tilbage på hesten med et fornyet gåpåmod og en langt større lyst til, at arbejde med musikken i selv de værste perioder.”


Nikolaj Tornsberg

RMC 2021