FØLG DIN BEGEJSTRING

-  OG FIND ELLER GENFIND NØGLEN TIL DIN INDRE MOTIVATION

FØLG DIN BEGEJSTRING

– OG FIND ELLER GENFIND NØGLEN TIL DIN INDRE MOTIVATION


Som underviser møder jeg ofte studerende og medarbejdere, der ikke længere brænder for deres skabende proces. Mennesker der ikke længere føler sig forbundet med det, de laver. De kan ikke længere mærke det, den russiske maler Wassily Kandinsky kalder for nødvendighedens stemme. Tidligere var de glade både for deres proces og deres produkter. De elskede at være skabende og var stolte af deres værker. Nu føler de ikke noget for dem længere. Den skabende proces er blevet en kold bevægelse for dem. Den har fået en depressiv karakter. 


På dette kursus vil du få hjælp til at genfinde glæden og den indre motivation ved din skabende proces. Du vil lære nogle gode psykologiske teorier og effektive metoder, der vil hjælpe dig med at skabe eller genskabe den forbundethed, som din indre motivation og arbejdsglæde udspringer af. 


MÅLGRUPPE

Kurset henvender sig til alle ledere og medarbejdere, der ønsker at forbedre deres skabende kompetence, og som har oplevet perioder med problemer med deres indre motivation og arbejdsglæde.  


INDHOLD

Vores kursus “Følg din begejstring” indeholder:


  • Forbundethed og det kreative frø - eksempler 
  • Rites of passage - konfrontationen med det ubevidste
  • Aktiv imagination - at finde de billeder der ligger skjult i følelserne
  • Den transcendente funktion og selvets virkelighed 
  • Introduktion til teknikken aktiv imagination
  • Eksempler - Picasso og Björk
  • De to faser 
  • At lade det ubevidste kommer op - U2 og Francis Bacon
  • At kommer overens med det ubevidste - M. Abramovic og E. Gilbert  
  • Amplifikation - hvad får dit drømmebillede dig til at tænke på? 


Der veksles mellem oplæg fra underviser, diskussioner og praktiske øvelser


Kurset indeholder en introduktion til teorien om den transcendente funktion og metoden aktiv imagination. Teorien suppleres med en lang række praktiske eksempler.


VARIGHED

Kurset afholdes som et minimum med et foredrag af 3 timers varighed. Det kan også afvikles som et heldagskursus af 1-2 dages varighed. Ved et længere forløb bliver der mulighed for, at deltagerne selv afprøver de konkrete værktøjer, og at undervisningen tager udgangspunkt i deltagernes konkrete erfaringer.


Kurset kan afholdes på dansk eller engelsk og tilbydes også som webinar.


KURSUSUNDERVISER

Troels Boberg > 

UDTALELSER FRA TIDLIGERE KURSISTER

“Troels har formidlet koblingen mellem at være kunstner/professionel musiker, og det at være i balance som menneske. Når jeg har lavet et stykke musik nu, kan jeg lukke computeren og beslutte at jeg holder fri. Jeg kan slukke hjernen eller ændre fokus, til jeg sætter mig tilbage og arbejder videre. Kunstnerens velkendte allerstørste problem er dermed løst. At kunne holde fri fra sig selv engang imellem.” 


Jeppe Bruun Wahlstrøm aka Yepha

RMC 2021